tirsdag den 13. januar 2015

museums opgave

Museet set udefra (billedet er hentet på hjemmesidens forside 13-01-15 kl 14.31 http://www.museum-sonderjylland.dk/arkeologien.html#.VLUd_3sXsn4)

Til min museumsopgave vil jeg besøge haderslev museum "arkæologi haderslev" (http://www.museum-sonderjylland.dk/arkeologien.html#.VLUZw3sXsn4 hentet 13-01-15 kl 14.01)

På museet udstiller de fund fra oldtiden i Sønderjylland og fund/ting fra Haderslev og Haderslev egnen fra år 1920 udover det har de også et frilandsmuseum med bindingsværkshus, bulhuse, smedje og stubmølle som skal vise hvordan boligforholdene og arbejdsvilkårene var i  Haderslev og omegn op til år 18 århundrede.(http://www.museum-sonderjylland.dk/SIDERNE/Museerne/Arkeologi-Haderslev/03-Faste-udstillinger.html#.VLUYl3sXsn4 hentet 13-01-2015 kl 14.12)
Jeg kan læse på deres hjemmeside at de beskæftiger sig med undervisning til skolebørn inden for de forskellige tidsalder, skolen/institutionen kan komme i grupper og få rundvisning og prøve at lave oldtidsmad eller middelaldermad på hjemmesiden er der nogle opskrifter på mad fra de forskellige tidsaldre og i deres museums butik kan også købes en opskriftsbog. opskrifterne de har på deres hjemmeside finder du her http://www.museum-sonderjylland.dk/siderne/Museerne/Arkeologi-Haderslev/01web-Bondemad.html#.VLUc43sXsn4
der er bla. opskriften på karry, rigtige æbleskiver og en ret der minder meget om nutiden hvidkålsgryder med en eller anden slags kød i og noget der hedder kødboller i pebernøddesovs men man kan godt ane ligheden med boller i karry hvis pebernødderne blev skiftet ud med karry- så faktisk ligger en del af nutiden retter slet ikke så langt fra maden fra oldtiden. Der ligger selvfølig også den originale opskrift på surdej.
 De kan også låne en emnekasse med hjem til skolen/institutionen til undervisningen der. emnekasserne kan findes her http://www.museum-sonderjylland.dk/SIDERNE/Undervisning/01-Arkeologi.html#P









Ingen kommentarer:

Send en kommentar